18:39 / 15.06.2020.

Autor: I.L./Hina

Odbijeno proširenje lige, Hearts najavio tužbu

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Iz Heartsa su objavili kako su razočarani, ali ne i iznenađeni ovakvom odlukom.
Edinburški Hearts u ponedjeljak je najavio pokretanje pravne akcije protiv škotske profesionalne nogometne lige (SPFL) nakon što je odbijen prijedlog o proširenju prve lige s 12 na 14 klubova za sljedeću sezonu zbog čega je Hearts izgubio prvoligaški status.

U trenutku prekida škotskog prvenstva prije tri mjeseca Hearts je zauzimao posljednje mjesto na ljestvici koje vodi u niži rang natjecanja.

Na skupštini klubova SPFL-a u ponedjeljak samo je 16 od 42 kluba s pravom glasa podržalo proširenje prve lige.

- S obzirom na nedovoljnu podršku za novi ligaški sustav i u sljedećoj ćemo sezoni primjenjivati aktualni sustav prema kojemu će u prvoj ligi biti 12 klubova, a u drugoj, trećoj i četvrtoj ligi po 10 klubova, objavio je SPFL.

Iz Heartsa su objavili kako su razočarani, ali ne i iznenađeni ovakvom odlukom.

- Sada kada su nam svi putevi zatvoreni, ostaje nam jedino sudska tužba. Posljednja smo tri mjeseca pokušavali to izbjeći, ali sada moramo učiniti pravu stvar kako za naše navijače tako i za sve zaposlenike kluba kao i za sponzore, objavio je Hearts.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!