Odbačena tužba protiv Ronalda

11.06.2022.

22:21

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Foto: Pedro Nunes / REUTERS

Sud u Las Vegasu u američkoj državi Nevadi odbacio je optužnicu protiv portugalske nogometne zvijezde Cristiana Ronalda, koji je optužen za silovanje.

Sud je kao glavni razlog odbacivanja tužbe naveo korištenje ukradenih povjerljivih dokumenata od strane tužiteljeva pravnog tima.

Slučaj navodnog silovanja datira iz 2009. godine, ali tužiteljica nije navela lokaciju (hotel u Las Vegasu) niti da je počinitelj Ronaldo. Godinu dana kasnije, dvije strane su postigle izvansudsku nagodbu, kako su kasnije objasnili Ronaldovi odvjetnici, Portugalac je djevojci platio 375.000 dolara.

No, 2018. slučaj je ponovno došao na sud jer je Ronaldova strana navodno prekršila povjerljivost ugovora. Potraživanje je ovoga puta bilo znatno veće, jer je od Ronalda navodno traženo 25 milijuna dolara odštete.

Sada, četiri godine nakon što je slučaj nastavljen, sud u Las Vegasu odbacio je optužnicu za zlouporabu povjerljivih dokumenata u postupku. Tužiteljica i dalje ima mogućnost žalbe Višem žalbenom sudu u San Franciscu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!