Obračun navijača Twentea i Fiorentine u Enschedeu

25.08.2022.

17:41

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock

Do fizičkog obračuna došlo je između navijača Twentea i Fiorentine u nizozemskom Enschedeu, gdje će se tijekom četvrtka odigrati uzvratna utakmica play-offa nogometne Konferencijske lige.

Nizozemski mediji prenose kako su se dvije navijačke skupine susrele u blizini željezničkog kolodvora te se fizički obračunale. Tijekom tjedna lokalne vlasti su bile u strahu od dolaska talijanskih navijača te su odlučile Talijanima zabraniti ulazak u sam grad uoči susreta.


Navijači Fiorentine su smješteni u blizini željezničkog kolodvora, na ulazu u grad te im je do dolaska na stadion osigurana policijska pratnja. Inače, nizozemska policija nije zasad službeno objavila ima li uhićenih prilikom spomenutih izgreda i koliko je ozlijeđenih.


U prvoj utakmici Fiorentina je na domaćem terenu pobijedila s 2-1, a u Enschede je ranije najavljen dolazak nešto manje od tisuću navijača toskanskog kluba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!