18:16 / 23.12.2020.

Autor: I.L./Hina

Objavljeni rezultati Maradonine obdukcije

Foto: Napolipress/IPA/PIXSELL

Foto: Napolipress/IPA/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Maradona prije smrti nije konzumirao alkohol ili opojne droge.
Argentinska nogometna zvijezda Diego Maradona nije konzumirao alkohol ili nedozvoljene opojne droge u danima prije njegove smrti, objavljeno je nakon detaljne obdukcije izvršene u Buenos Airesu.

Maradona, koji je umro u studenom u dobi od 60 godina, uzeo je sedam različitih lijekova za liječenje depresije, anksioznosti i drugih bolesti, ali nije bilo prisutnosti ilegalnih droga, priopćili su pravosudni dužnosnici.

Obdukcija se temeljila na uzorcima krvi i urina, a ustanovila je da je Maradona imao problema s bubrezima, srcem i plućima.

Detaljnija obdukcija potvrdila je rezultate prvotne obdukcije koja je izvršena neposredno nakon njegove smrti, a u kojoj stoji da je bivši najbolji nogometaš svijeta preminuo od "akutnog plućnog edema uslijed pogoršanog kroničnog zatajenja srca s proširenom kardiomiopatijom".

Karizmatični Maradona, kojeg su smatrali jednim od najvećih nogometaša svih vremena, veći se dio života borio s ovisnošću o alkoholu i drogama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!