10:05 / 29.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

NS BiH planira s nastavkom natjecanja 7. lipnja

Ilustracija (Dejan Rakita/PIXSELL)

Ilustracija (Dejan Rakita/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Do kraja prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostalo je još 11 kola.
Čelništvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine predstavilo je plan o nastavku natjecanja u Premijer ligi početkom lipnja i odigravanja utakmica Kupa, no konačna odluku o tome nije donesena jer ovisi i o mjerama vlasti prema epidemiji koronavirusa.

Kako je za Hinu potvrdio član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH načelno bi prvenstvo trebalo početi 7. lipnja, a do kraja prvenstva klubovi Premijer lige BiH trebali bi odigrati 11 ligaških  kola.

Uz to klubovi bi trebali odigrati susrete polufinala i finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Treninzi bi u klubovima trebali početi do sredina svibnja. Odvijali bi se u tri etape, pojedinačnim treninzima, radom u manjim skupinama do pet igrača te na kraju skupnim treninzima momčadi.

Organizacija utakmica bi bila svedena na minimalan broj nazočnih osoba i bez nazočnosti publike. Prije nego se nogometno prvenstvo eventualno nastavi, Nogometni savez BiH mora dobiti suglasnost ministarstava zdravstva, te kriznih stožera u dvama entitetima.

Detaljan plan o nastavku natjecanja Nogometni savez BiH mora dostaviti krovnoj kući nogometa u Europi (UEFA) do 25. svibnja.

Dužnosnik NSBiH navodi kako će biti jako teško ispuniti stroge zahtjeve o epidemiološkoj sigurnosti koje zahtjeva UEFA za odigravanje svakoga susreta. Problem bi mogli predstavljati i posve različiti propisi koji su na snazi u dva entiteta, Federaciji BiH i Republici Srpskoj u borbi protiv koronavirusa.

Do prekida natjecanja lider na ljestvici bila je momčad Sarajeva s 45 bodova ispred drugoplasiranog Željezničara koji ima tri boda manje. Trećeplasirani Zrinjski iz Mostara ima 38 bodova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!