18:36 / 19.04.2019.

Autor: I.L.K./Hina

Novo širenje MLS lige, uskoro će biti 30 klubova

Don Garber (Nuccio DiNuzzo-USA TODAY Sports)

Don Garber (Nuccio DiNuzzo-USA TODAY Sports)

Foto: - / -

"Vjerujemo da postoje brojna tržišta na kojima bi se mogli razviti uspješni klubovi", izjavio je komesar MLS lige Don Garber.
Sjevernoamerička nogometna liga (Major League Soccer), koja trenutačno ima 24 kluba, namjerava u skoroj budućnosti proširenje na 30 momčadi.
 
-    Nogomet je u procvatu na svim razinama u SAD-u i Kanadi, a vjerujemo da postoje brojna tržišta na kojima bi se mogli razviti uspješni klubovi, izjavio je komesar MLS lige Don Garber.
 
 Od 24 kluba 21 je u SAD-u, a tri su u Kanadi, dok je u prvoj sezoni MLS liga 1996. godine imala deset momčadi. Sljedeće godine ligi će se priključiti još dva kluba, Inter Miami i Nashville SC, a 2021. i Austin FC. To znači da će 2021. godine MLS imati 27 klubova, a liga je u pregovorima sa još dva grada, Sacramentom i St. Louisom.
 
Također, znatno će se povećati pristojba za ulazak u ligu, pa će ona u budućnosti iznositi 200 milijuna dolara. Godine 2007. Toronto FC je platio samo deset milijuna dolara za ulazak u ligu, a Inter Miami, čiji je jedan od suvlasnika David Beckham, je 2018. platio 25 milijuna dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!