13:57 / 10.04.2021.

Autor: K.L./Hina

Norveški klub otpustio trenera zbog rasističkih tvrdnji, on sve negira

Ilustracija

Ilustracija

Foto: PIXABAY / -

Norveški nogometni prvoligaš Stromsgodset otpustio je danskog trenera Henrika Pedersena nakon što su ga igrači optužili za rasističke primjedbe.

Klub je početkom tjedna stao na stranu trenera, a nakon brojnih razgovora s igračima, 43-godišnji Pedersen je ipak razriješen s funkcije.

Norveški prvoligaš napisao je na svojoj službenoj Facebook stranici da su postigli dogovor s Pedersenom, koji je preuzeo Stromsgodset 2019. godine, o raskidu ugovora.

Međutim, 43-godišnji Danac je negirao sve navode o rasističkim primjedbama, čiji detalji nisu objavljeni u javnosti.

- Ovo nije kraj koji sam želio. Odbacujem sve optužbe jer su u suprotnosti s mojim vrijednostima kao čovjeka i trenera. Imam i uvijek sam imao nultu toleranciju prema bilo kojem obliku predrasuda ili diskriminacije na temelju boje kože, etničke pripadnosti, spola, orijentacije ili vjerskih uvjerenja. Ne bojim nikoga i prema svima se ponašam s istim poštovanjem i jednakošću, kazao je Pedersen za klupsku stranicu dodavši: - Osjećam se nemoćno u borbi protiv optužbi koje se ne mogu dokumentirati i nemoguće se obraniti od njih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!