08:42 / 28.05.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Nogometašice 'probijaju led' u SAD-u turnirom u Utahu

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

Devet ženskih nogometnih klubova od 27. lipnja do 26. srpnja sudjelovat će na NWSL Challenge Cupu u Utahu.
Ženska nacionalna nogometna liga (NWSL) trebala bi postati prva američka liga u ekipnim sportovima koja se vraća nakon pandemije koronavirusa.

Devet ženskih nogometnih klubova će od 27. lipnja do 26. srpnja sudjelovati na turniru "NWSL Challenge Cup", a igrat će se ukupno 25 utakmica i to bez gledatelja.

Najveći broj utakmica igrat će se na stadionu Zions Bank u Herrimanu, a polufinale i finale na stadionu Rio Tinto u predgrađu Salt Lake Cityja.

Svi klubovi će biti smješteni u posebnom selu, gdje će izolirani morati slijediti propisane mjere sigurnosti i gdje će biti testirani i promatrani. Također, bit će testirani i 48 sati prije polaska u Salt Lake City.

Utah je izabrana za domaćina turnira jer epidemija koronavirusa u toj državi nije bila tako ozbiljna kao u drugim američkim saveznim državama.

- Kako se naša država počinje ponovno otvarati i prilagođavati našoj novoj stvarnosti, uz entuzijastičnu podršku naših igrača, vlasnika kao i naših komercijalnih partnera, oduševljeni smo što se profesionalni nogomet vraća u SAD, kazala je povjerenica NWSL-a Lisa Baird.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!