16:58 / 17.04.2020.

Autor: I.L./Hina

Nogometaši pod stresom: financijske brige, kockanje...

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U prva tri mjeseca ove godine 299 igrača zatražilo je neki oblik pomoći.
Sve više nogometaša u Engleskoj traži pomoć psihologa uslijed pandemije koronavirusa, prenijeli su danas britanski mediji.

U prva tri mjeseca ove godine 299 igrača zatražilo je neki oblik pomoći, u odnosu na 653 tijekom cijele 2019. godine, objavili su iz Udruženja profesionalnih nogometaša (PFA).

- Brinem se za igrače emocionalno i mentalno. Za njih je ključno da shvate da kada imaju problema, da zatraže odgovarajuću podršku, rekao je direktor PFA-a Michael Bennett dodavši kako neki igrači imaju financijskih briga, dok dio njih zbog dosade ima problema s kockanjem.

Nogomet u Engleskoj je suspendiran od 13. ožujka, a još je upitno kada će se lige nastaviti.

- Činilo se kako će to biti, tjedan ili dva medenog mjeseca, gdje će ljudi biti kod kuće i provoditi vrijeme s obitelji. No, sve se odužilo.

PFA bilježi godišnje povećanje broja članova koji koriste mrežu terapeuta i Klinike za pomoć.

Prije dvije godine ta je brojka iznosila 438, lani 653, a ove godine bi moglo gotovo 1.200 nogometaša koristiti njihove usluge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!