16:51 / 14.07.2020.

Autor: A.M./Hina

Nogometaš Modriče potjeran zbog veličanja Ratka Mladića

-

-

Foto: - / -

Zbog veličanja Ratka Mladića nogometni klub Modriča, nekadašnji prvak BiH-a, danas sudionik nižerazredne lige Republike Srpske, potjerao je iz kluba nogometaša Belmina Halilovića.
Zbog  veličanja osuđenoga ratnoga zločinca Ratka Mladića nogometni klub Modriča, nekadašnji prvak BiH-a,  danas sudionik nižerazredne  lige Republike Srpske, potjerao je iz kluba nogometaša Belmina Halilovića.
Ta je vijest  izazvala  nevjericu i šok, i to ne samo u sportskoj  javnosti, jer nije  zapamćeno u BiH da sportaš bošnjačke nacionalnosti veliča ratnoga zločinca koji je najodgovorniji za brojne ratne zločine i genocid u  Srebrenici.
- Zbog kršenja klupske discipline i nanošenja štete ugledu kluba, Modriča  je odlučila  raskinuti ugovor sa ovosezonskim pojačanjem Belminom Halilovićem.Klub se ograđuje od takvih i sličnih stvari, te od svojih članova zahtjeva da se isključivo koncentriraju  na sport i profesionalne obaveze koje nogomet, objasnili su svoju  odluku iz NK Alfa Modriča.

Mladi nogometaš Belmin  Halilović  je  u utorak za sarajevski portal  Klix.ba  pojasnio što se točno dogodilo.
- Kriv sam i ispričavam  se svima koje sam uvrijedio ovom neslanom šalom. Ružno je to što sam uradio, ali ja stvarno nisam nikada imao mrlju u svojoj karijeri i ne mogu vjerovati što mi se događa. Prijatelj me izdao za pare. Uvijek smo se šalili, on je, recimo, kao Srbin pjevao pjesmu Halida Bešlića 'Sarajevo, grade moj', ali ako je on meni uništio život, ja ne želim njemu. Što se konkretno ovoga tiče, to je bila interna šala. On je meni poslao nešto vezano za Nasera Orića (ratnoga  zapovjednika  Srebrenice) i u nastavku zezancije sam ja njemu poslao ovo za Ratka Mladića, rekao je Halilović za sarajevski portal.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!