10:43 / 22.07.2020.

Autor: HRT/Hina

Nogomet se u subotu vraća i u Kini

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

U subotu se u Kini vraća nogomet nakon šestomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa.
U subotu se u Kini vraća nogomet nakon šestomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa nakon što je Kineski nogometni savez dopustio početak tamošnje Superlige, jer na najnovijem testiranju nije bilo nijednog pozitivnog slučaja među nogometašima.
Kinezi su obavili oko 1870 testova među nogometašima i trenerskim osobljem, a ti testovi će se izvoditi najmanje jednom tjedno, tvrdi agencija Xinhua. Ukupno 16 prvoligaških klubova podijeljeni su u dvije skupine - jedna u Dalianu, a druga u Suzhou pokraj Šangaja, a kompletne momčadi će biti u tamošnja dva hotela.
Prva dva mjeseca biti će u karanteni, s strogim policijskim satom i zabranom naručivanja hrane izvan hotela. Sve utakmice odigrat će se bez gledatelja, s virtualnim navijačima i otprije snimljenim navijačkim pjesmama i skandiranjem, koje će se puštati s razglasa.
Sezona je trebala započeti u veljači, ali je već u siječnju koronavirus poharao Kinu, dok već duže vremena Kina pandemiju drži pod kontrolom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!