13:07 / 04.01.2020.

Autor: M.M./Hina

Nogomet: Amerikanci otkazali trening-kamp u Kataru

Foto: Ilustracija (Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Foto: Ilustracija (Dalibor Urukalovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Američka nogometna reprezentacija otkazala je 20-dnevni trening-kamp kojega je trebala održati u Kataru od 5. do 25. siječnja zbog političke nestabilnosti na Bliskom Istoku.
Američka nogometna reprezentacija otkazala je 20-dnevni trening-kamp kojega je trebala održati u Kataru od 5. do 25. siječnja zbog političke nestabilnosti na Bliskom Istoku, objavio je Američki nogometni savez (US Soccer).

Razlog najnovije krize je pogibija iranskog vojnog zapovjednika Qassema Soleimanija kojega su u petak u zračnom napadu na aerodromu u Bagdadu ubile američke snage, a nakon čega je Iran najavio odmazdu.

- Zbog noonastale situacije u regiji odlučili smo odgoditi naš put u Katar. Zajedno s Katarskim nogometnim savezom radimo na tome da pronađemo priliku u bližoj budućnosti kako bi naša momčad iskusila prvoklasne uvjete i gostoljubivost u Kataru, objavio je US Soccer.

Katar će biti domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva 2022. godine, a Amerikanci se nadaju kako će se vratiti na najveću svjetsku smotru nakon što su propustili SP u Rusiji 2018.

Američke kvalifikacije za SP 2022. počinju u rujnu ove godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!