Njemački političari dali zeleno svjetlo za povratak navijača na stadione

06.07.2021.

16:17

Autor: A.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Matthew Childs / Pool via REUTERS/File Photo

Njemačke savezne pokrajine odlučile su u utorak dopustiti povratak navijača na stadione u sezoni 2021./2022., ali pod određenim uvjetima.

Najviše 50 posto kapaciteta stadiona moći će biti popunjeno, a ukupan broj gledatelja zasad je ograničen na 25.000. Nova sezona Bundeslige počinje 13. kolovoza.


No Bayern Munchen u njihovoj Allianz Areni smije pratiti do 20.000 navijača. Savezna pokrajina Bavarska ostaje oprezna s obzirom na porast zaraza delta varijantom koronavirusa u drugim zemljama.


Taj nogometni stadion bio je domaćin četiri utakmice Eura 2020., a pokrajina želi zadržati oprez pa će se koristiti tek 35 posto ukupnog kapaciteta Allianz Arene.


Osnovni preduvjet za povratak navijača na stadione je odobrenje nadležnih vlasti, a u obzir će se uzimati i stopa incidencije koja ne smije prijeći 35 zaraza na 100.000 stanovnika.


Osim toga, bit će nužno poštovati higijenska pravila i fizički razmak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!