11:07 / 07.10.2020.

Autor: I.L./Hina

Njemački nogometni savez pod istragom

Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

Foto: - / REUTERS

Pod istragom su zbog sumnje na utaju poreza.
Prostorije Njemačkog nogometnog saveza (DFB) te domovi sadašnjih i bivših službenika ove institucije su predmetom istrage koju su pokrenuli njemačko državno tužiteljstvo i porezna uprava pod sumnjom na ozbiljnu utaju poreza, izvijestili su iz ureda tužiteljstva u Frankfurtu.  

U priopćenju se navodi da je šest bivših i sadašnjih dužnosnika DFB-a pod sumnjom da su tijekom nekih utakmica u 2014. i 2015. prihod od reklama na stadionu namjerno pogrešno prijavljivali kao prihod od upravljanja imovinom, što je dovelo do izbjegavanja plaćanja poreza u iznosu od 4,7 milijuna eura.

Oko 200 službenika je sudjelovalo u pretresima koji su provedeni na nekoliko lokacija u pet njemačkih pokrajina.

- Prema onome što smo do sada doznali u istrazi postoji sumnja da su okrivljenici znali za nepravilnosti vezane za porez, ali su ih namjerno ignorirali kako bi se DFB njima okoristio, priopćili su iz ureda tužiteljstva ne navodeći o kojih se šest osoba radi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!