Njegov bivši agent mora De Vriju isplatiti 4,75 milijuna eura

06.04.2022.

16:42

Autor: A.M./Hina

Stefan de Vrij

Stefan de Vrij

Foto: Carl Recine / Action Images via Reuters

Nizozemski je sud u srijedu donio odluku da Sports Entertainment Group Football (SEG), bivša agencija nizozemskog reprezentativca Stefana de Vrija, njemu mora isplatiti 4,75 milijuna eura odštete u vezi sa sporom oko njegovog transfera iz Lazija u Inter.

De Vrij je u veljači pokrenuo sudski postupak protiv svoje bivše agencije koju je optužio da mu je nanijela štetu tijekom transfera iz rimskog Lazija u Inter. Tražio je financijsku odštetu od 10 milijuna eura.


Sud je odlučio da SEG nije ispunio obvezu otkrivanja podataka tijekom pregovora s Interom jer nije otkrio iznos ukupne provizije koju je agencija primila za transfer igrača. SEG tvrdi da je obavijestio igrača da će za transfer dobiti naknadu od 7,5 milijuna eura.


No, prema sudu, agencija nije ispunila svoju obvezu.

Sud je utvrdio da, iako je De Vrij mogao biti obaviješten o proviziji, agencija nije spomenula da će dobiti dodatnu odštetu od dva milijuna eura, niti da će dobiti 7,5 posto mogućeg transfera.


De Vrij također tvrdi da mu je Inter prvotno želio ponuditi puno veću plaću, umjesto 37,5 milijuna eura bruto tijekom pet godina koliko trenutačno prima.


Ali ako je igraču oduzeta "prilika da pregovara o svojoj plaći, znajući koju će proviziju SEG dobiti od Intera", "nemoguće je utvrditi što bi Inter platio De Vriju da su znali za visoku proviziju plaćenu SEG-u" , procijenio je amsterdamski sud.


Pritom je utvrdio da šteta koju je pretrpio De Vrij iznosi 50 posto (4,75 milijuna eura) od onoga što je SEG dobio za sporazum između igrača i Intera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!