Neymar mora na sud u listopadu

27.07.2022.

13:38

Autor: K.L./Hina

Neymar

Neymar

Foto: Kim Kyung-Hoon / REUTERS

Nogometašu Paris Saint-Germaina Neymaru od 17. do 31. listopada u Barceloni će se suditi zbog navodnih neregularnosti prilikom prelaska iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Osim brazilskom nogometašu, sudit će se Neymarovu ocu, majci, obiteljskoj kompaniji N&N, bivšem menadžeru Santosa Odilio Rodriguesu, te Sandro Rosellu i Josep Maria Bartomeu, tadašnjem predsjedniku i dopredsjedniku Barcelone.

Korupciju je prijavila brazilska investicijska grupa DIS, koja je posjedovala dio Neymarovih prava na transfer i navodi da je primila manje novca nego što joj je pripadalo kada se Neymar pridružio Barceloni.

U Španjolskoj i Brazilu provedene su istrage o tome je li bilo koji dio naknade za transfer skriven, a suđenje će se održati na Pokrajinskom sudu u Barceloni. Neymar je negirao krivnju, ali je 2017. španjolski Visoki sud odbio njegovu žalbu.Tužiteljstvo će za Neymara navodno tražiti kaznu od dvije godine zatvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!