09:21 / 16.04.2020.

Autor: A.M./Reuters

Nema sumnje da su prazne tribine budućnost nogometa

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

"Predvidjeti točan datum početka igranja nogometa je trenutačno nemoguće, ali nema sumnje da će se utakmice do daljnjega igrati pred praznim tribinama".
- Predvidjeti točan datum početka igranja nogometa je trenutačno nemoguće, ali nema sumnje da će se utakmice do daljnjega igrati pred praznim tribinama, rekao je zamjenik glavnog tajnika Udruženja europskih liga Alberto Colombo.

Ta organizacija okuplja profesionalne lige Europe, a članovi su, između ostalog, Premier liga, Bundesliga, La Liga, Serie A...

- Nema sumnje da će se igrati iza zatvorenih vrata, no kad će se početi igrati, nitko nema odgovor. Vlade pojedinih zemalja će odlučivati o prestanku mjera.

- Zasad se većina koncentrirala na stvaranje uvjeta da se lige nastave ovog ljeta. Zdravlje igrača je na prvom mjestu, kao i svih uključenih, klupskih djelatnika, trenerskog osoblja, novinara, liječnika, dodao je

Zasad je samo Belgija odlučila jednostavno prekinuti prvenstvo, no svi drugi žele ga, zasad, nastaviti. Premier liga je suspendirana do 30. travnja, a sastanak u petak mogao bi uroditi novim odlukama. Plutaju ideje poput odigravanja svih utakmica na Wembleyju. Njemački klubovi počeli su s treninzima u malim skupinama, a u Italiji je preporučeno da se nastavi s treninzima čim 3. svibnja bude ukinuta karantena. Preporuka je da igrači i osoblje budu izolirani u trening-kampovima, a obavezno će se svi morati testirati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!