20:24 / 14.03.2020.

Autor: K.L./Hina/HRT

"Ne razumijem kako se može razmišljati o EURO-u u lipnju"

Ilustracija (REUTERS/Scott Heppell)

Ilustracija (REUTERS/Scott Heppell)

Foto: - / REUTERS

"Kina je uspjela u borbi s koronavirusom, a vjerujem kako ćemo i mi to učiniti s puno strpljenja i pažnje", rekao je Lippi.
- Ne razumijem kako se može razmišljati o održavanju Europskog prvenstva ovoga ljeta, kazao je legendarni talijanski nogometni stručnjak Marcelo Lippi u razgovoru za Repubblicu.

- Ne razumijem kako se može razmišljati o igranju Europskog prvenstva u lipnju ili olimpijskih igara u Tokiju u srpnju i kolovozu, kazao je Lippi koji je za kormilom talijanske reprezentacije osvojio svjetski naslov 2006. godine.

- Igrajmo EURO iduće godine, ali ne sada, ne pod svaku cijenu i tko zna kako, dodao je Lippi.

Bivši trener Juventusa, Intera, Napolija i Atalante smatra kako bi odgoda EURO-a omogućila da se barem spase nacionalna prvenstva.

- Prvenstva bi trebala biti prioritet, kazao je Lippi dodavši: - Ako se za mjesec, mjesec i pol situacija promijeni, prvenstva se mogu normalno nastaviti.

Lippi je posljednjih godina radio u Kini, prvo kao trener Guangzhou Evergrandea (2012-14), a zatim i kao izbornik kineske vrste (2016-19).

- Kina je uspjela u borbi s koronavirusom, a vjerujem kako ćemo i mi to učiniti s puno strpljenja i pažnje, rekao je. Engleski The Telegraph objavio je kako je jedna od opcija da se EURO igra u prosincu, ali sve će se saznati u utorak za kad je najavljen sastanak u krovnoj organizaciji europskog nogometa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!