09:11 / 23.04.2020.

Autor: I.Ž.K./Hina

Navijači se pripremaju za "utakmice duhova"

Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo

Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/File Photo

Foto: - / REUTERS

U doba pandemije koronavirusa navijači smišljaju načine kako podržati svoje momčadi bez odlaska na stadione.
Širom svijeta nogometni klubovi se pripremaju za eventualni nastavak sezone, a navijači u doba koronavirusa smišljaju načine kako podržati svoje momčadi bez odlaska na stadione.

Tako u Njemačkoj za 19 eura navijači Borussije Mönchegladbah kupuju kartonske figure sa svojim likom u prirodnoj veličini koje će biti postavljene na tribinama.

- Imamo više od 6.500 narudžbi, Nismo to očekivali, naveli su u tom klubu, čiji su igrači već izjavili kako im te figure na tribinama podižu moral tijekom treninga.

Köln planira cijeli stadion prekriti transparentima i zastavama koje su im poklonili navijači.

- Postoje razne ideje o tome kako ukrasiti stadion za 'utakmice duhova', rekao je izvršni direktor Alexander Wörl.

No, klubovi, političari i policija boje se da će se navijači u velikom broju okupljati oko stadiona za vrijeme utakmica kako bi podržali svoj klub unatoč zabrani okupljanja zbog koronavirusa.

Jedno od rješenja mogla bi biti i ideja danskog Midtjyllanda, koji će parkiralište svog stadiona pretvoriti u "drive in" kino, u kojemu bi navijači iz svojih automobila pratili utakmice.
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!