21:44 / 31.05.2019.

Autor: A.M./HRT

Navijači Redsa i Spursa zajedno piju i plešu na ulicama Madrida

Navijači Liverpoola u Madridu dan prije finala (Foto: REUTERS/Juan Medina)

Navijači Liverpoola u Madridu dan prije finala (Foto: REUTERS/Juan Medina)

Foto: - / REUTERS

Engleski navijači su na krilima organiziranog autobusnog prijevoza i jeftinih letova iz Londona u Madrid svom silinom nahrupili na finale Lige prvaka.
Nakon što su izostali s finala Europske lige održanog u dalekom Bakuu, engleski navijači su na krilima organiziranog autobusnog prijevoza i jeftinih letova iz Londona u Madrid svom silinom nahrupili na finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama u glavni grad Španjolske.

Engleska invazija počela je u žestokom tempu dan uoči velikog finala, ali neke ulice u centru Madrida već u petak su posve "okupirane" tijelima, zvukovima i mirisima engleskih ljubitelja nogometa. Navijači Spursa i Redsa uglavnom piju i provode se zajedno, pa se ne očekuju veliki problemi u smislu sukoba među njima.

- Ovo je nešto najuzbudljivije što sam ikad doživio, najvažnija utakmica koju ću ikad gledati. Gledao sam kad smo osvojili Kupa UEFA-e na White Hart Laneu 1984. godine, ali ni to nije bilo ovako veliko, rekao je jedan navijač Tottenhama.
U petak je iz Londona prema Madridu poletjela "gomila" redovnih i charter zrakoplova, pa se očekuje da je s oko 9.000 letova na britanskom nebu danas toko dana srušen taj rekord zračnog prijevoza, ili da je barem blizu rekordnih 8.854 iz svibnja 2018. godine.
U subotu se očekuje vrhunac, u Madrodu će biti procijenjenih 100.000 fanova Liverpoola i Spursa, od kojih samo trećina ima osigurane ulaznice za utakmicu.

Cijelu situaciju pod kontrolom pokušava držati gotovo 5.000 policajaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!