Navijači Rapida traže ostavke nakon blamaže

26.08.2022.

17:50

Autor: I.L./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Denys Rudenko / shutterstock

Nakon blamaže bečkog Rapida u kvalifikacijama Konferencijske lige i ispadanje od Vaduza iz Lihtenštajna, navijači su zatražili ostavku čelnika jednog od najpopularnijih klubova u Austriji.

Rapid je odigrao 1-1 u Vaduzu, ali je pretrpio poraz u Beču od 0-1 i ispao iz Europe od kluba, čije je sjedište u Lihtenštajnu, a nastupa u Drugoj švicarskoj ligi.


Tijekom meča, navijači Bečana su podržali svoje igrače, ali nakon završetka pokušali su upasti na teren i u klupske prostorije. Snage sigurnosti na stadionu uspjeli su svladati nekoliko navijača koji su pokušali uletjeti na teren i izraziti svoje nezadovoljstvo igrom Rapid.


Cijeli stadion je glasno tražio ostavke direktora Kristofa Pescheka i predsjednika Martina Brucknera.


Lihtenštajnski nogometni klub Vaduz prva je momčad iz te kneževine u grupnoj fazi jednog UEFA-inog natjecanja.


- Sretan sam zbog kluba, sretan sam zbog države, sretan sam zbog našeg grada. Ne moramo se strašiti nogometne euforije u Kneževini, naši ljudi nas stalno bodre na stadionu, uvijek je oko 1000 ljudi. Možeš raditi u miru, nikad nismo pod pritiskom. Sve je usklađeno, sve štima, to je Vaduz, kazao je 43-godišnji trener Vaduza Alessandro Mangiarratti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!