08:56 / 06.12.2020.

Autor: K.L./HRT/Hina

Navijači ponovno na tribinama u Premier ligi

Foto:  Pool via REUTERS/Matthew Childs

Foto: Pool via REUTERS/Matthew Childs

Foto: - / REUTERS

Veći dio klubova od jučer u engleskoj Premier ligi može ponovno primiti navijače na stadionu uz pridržavanje epidemioloških mjera.
Veći dio klubova od jučer u engleskoj Premier ligi može ponovno primiti navijače na stadionu uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Socijalno distanciranje, maske, smanjeno pjevanje i navijanje, dezinficijensi za ruke, provjera temperature - sve je to bilo na stadionima, ali usprkos mjerama, navijači su bili sretni jer napokon mogu uživo pratiti omiljene klubove.
Britanska je vlada u ponedjeljak objavila da će do 4,000 gledatelja moći pratiti sportska natjecanja na otvorenom u manje rizičnim područjima Engleske. No, regija grada Liverpoola i svih 32 gradskih četvrti Londona uz grad London spadaju u visokorizične zone i klubovi u tim područjima moći će dopustiti da na stadionu bude do 2,000 gledatelja.
Još nekoiko drugih regija u Engleskoj, poput Brightona i Southamptona također mogu primiti navijače na tribinama.

Međutim, ostalih 10 nogometnih klubova iz Premier lige nalaze se u područjima koja su označena kao najrizičnija i ostat će zatvorena, uključujući i Manchester odakle su dva velika kluba United i City.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!