22:28 / 23.03.2022.

Autor: I.L./HRT/Hina

Navijači Chelseaja moći će kupovati ulaznice za gostovanja

Navijači Chelseaja

Navijači Chelseaja

Foto: Toby Davis / File Photo/REUTERS

Navijači aktualnog europskog nogometnog prvaka Chelseaja moći će kupovati ulaznice za gostujuće utakmice svoje momčadi, utakmice FA Kupa te utakmice ženske ekipe nakon što je britanska vlada klubu izmijenila posebnu licenciju u srijedu.

No, Chelsea neće imati nikakvih prihoda od prodaje ulaznica već će sav prihod ići organizatorima natjecanja.


Zabrana prodaje ulaznica Chelseaju je nametnuta nakon što je pod sankcije britanske vlade potpao njegov vlasnik Roman Abramovič zbog ruske invazije na Ukrajinu.


- Otkako je Roman Abramovič dodan na listu osoba koje se nalaze pod sankcijama zbog povezanosti s Vladimirom Putinom, vlada je tražila rješenje da klub može nastaviti nastupati, a da sankcije i dalje budu na snazi. Zahvalio bih se navijačima na strpljenju dok smo s nogometnim dužnosnicima pronašli rješenje, kazao je britanski ministar sporta Nigel Huddleston.


Chelsea za svoje domaće prvenstvene utakmice neće smjeti prodavati ulaznice svojim navijačima, dok će gostujući navijači smjeti kupovati ulaznice za utakmice na Stamford Bridgeu, a prihod će ići Premier ligi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!