13:16 / 19.04.2018.

Autor: HRT

Navijači će na SP u Rusiji moći uživo pratiti VAR analizu

-

-

Foto: - / -

Kada na Svjetskom prvenstvu u Rusiji suci budu koristili kao pomoć u spornim situacijama videoanalizu (VAR), navijači će to moći pratiti uživo na velikom ekranu na stadionima.
Kada na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje počinje 14. lipnja, suci budu koristili kao pomoć u spornim situacijama videoanalizu (VAR), navijači će to moći pratiti uživo na velikom ekranu na stadionima, rečeno je na seminaru koji se održava u Firenci. FIFA na taj način želi jasno predstaviti odluke sudaca navijačima. Naravno, svjesni smo važnosti komunikacije i unutar i izvan stadiona, rekao je Sebastian Runge koji je danas zadužen za inovacije u FIFA-i na seminaru u Firenci. Prikazat ćemo sve grafike i usporene snimke bilo koje sporne situacije na velikim ekranima na stadionu, dodao je Runge. Sva komunikacija na utakmicama na SP u Rusiji bit će poslana jednoj osobi u tzv. Sobu za analizu videa. Ta bi osoba trebala imati uvid u sve događaje, trebala bi vidjeti što sudac vidi i čuti svu njegovu komunikaciju s pomoćnicima. Ta će osoba pružiti relevantne informacije što je prije moguće i komentatorima i onima koji su odgovorni za ekrane na stadionima. Tumačenje videozapisa također će se moći pratiti na web stranici FIFA-e, aplikaciji Fifini i na televizijskim ekranima širom svijeta, otkrio je Runge.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!