19:43 / 21.09.2020.

Autor: A.M./Hina

Navijači Bayerna možda će morati u karantenu nakon Superkupa

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Foto: - / REUTERS

Navijači minhenskog Bayerna mogli bi završiti u karanteni nakon povratka iz Budimpešte gdje će se igrati europski Superkup.
Navijači minhenskog Bayerna mogli bi završiti u karanteni nakon povratka iz Budimpešte gdje će se igrati europski Superkup.
Bayern i Sevilla u četvrtak igraju europski Superkup, a utakmicu će s tribina moći pratiti 20.000 gledatelja, među kojim bi trebalo biti i 2.100 navijača minhenskog kluba. Stadion Puskas Arena na kojem se igra Superkup ima kapacitet od 67.000 mjesta a UEFA je u kolovozu odobrila popunjenost od 30 posto.
Ministar predsjednik Bavarske Markus Söder je izrazio zabrinutost da utakmica Superkupa ne postane žarište zaraze koronavirusom.
- Moramo biti jako oprezni da nam se ne dogodi nešto kao Ischgl, izjavio je Soder na njemačkom radiju aludirajući na austrijsko skijalište iz kojeg je ove zime krenula zaraza koonavirusom.
- Putovanje u glavni grad Mađarske koji se smatra rizičnom zonom nije razumno i zato se mijenjaju pravila o karanteni, kazao je Soder, ističući kako će u karantenu, kada se vrate u Njemačku, morati i osobe koje budu boravile čak i manje od 48 sati u Budimpešti.
Od 20.000 ulaznica oliko ih je pušteno u prodaju Bayer i Sevilla dobili su po 3.000. Sevilla je već vratila 2.500.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!