22:17 / 29.05.2021.

Autor: I.L./HRT

Napokon navijačka pjesma s tribina

Manchester City - Chelsea, stadion Dragao, Porto

Manchester City - Chelsea, stadion Dragao, Porto

Foto: Carl Recine / REUTERS

Na stadionu Dragao u Portu za pobjednika Lige prvaka igraju Manchester City i Chelsea.

Za razliku od prošlogodišnjeg lisabonskog finala, navijačima je dopušten dolazak na tribine. Dragao je popunjen do jedne trećine ukupnog kapaciteta, na tribinama je oko 16.500 gledatelja. Za navijače svakog od finalista bilo je rezervirano po 6000 ulaznica, dok je 1700 ulaznica stavljeno u slobodnu prodaju.

Engleski navijači tijekom cijelog dana su pristizali u Porto i vratili navijačku atmosferu na ulice.

Trećem engleskom finalu u povijesti Lige prvaka originalno je domaćin trebao biti Istanbul, ali kako se Turska našla na britanskoj "crvenoj" Covid-19 listi, to bi značilo da na tribinama ne bi bilo engleskih navijača. Kad je propao pokušaj premještanja finala na britansko tlo, s ponudom je uskočio Portugal, zemlja sa zelene liste za engleske turiste, pa se drugu godinu zaredom pitanje pobjednika Lige prvaka odlučuje u zemlji koja je do sada triput bila domaćinom finala, ali sva tri puta su te utakmice igrane u Lisabonu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!