Najpoznatiji izraelski nogometni trener optužen za seksualno uznemiravanje

31.01.2022.

18:37

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Link / Shutterstock

Avram Grant, najpoznatiji izraelski nogometni trener optužen je za seksualno uznemiravanje nekoliko žena nakon prikazivanja emisije na izraelskoj televiziji Channel 12.

U emisiji je prikazan niz intervjua sa ženama koje su izjavile da ih je Grant napadao, obećavajući im da će im pomoći u promicanju karijere.

Barem šest žena je optužilo 66-godišnjeg Granta da ih je pokušao dodirnuti i poljubiti protiv njihove volje te da ih je pokušao natjerati na spolni odnos. Među žrtvama su i bivša vojnikinja, manekenka i sportska komentatorica, kojoj je slao brojne uznemirujuće SMS poruke.

U izjavi za TV, Grant je rekao da se trudio prema svima odnositi se s poštovanjem.

- Nikad se nisam pokušao ponašati nepravedno ili na bilo koji način povrijediti ženu. Iskreno se ispričavam svima koji su se osjećali nelagodno zbog mene ili kada sam ih povrijedio, rekao je Grant.

Grant je tijekom karijere trenirao brojne izraelske klubove, te Chelsea, Portsmouth, West Ham, reprezentacije Izraela i Gane, a 2012. godine i beogradski Partizan.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!