22:20 / 15.09.2020.

Autor: K.L./Hina

Na njemačkim stadionima dopušteno do 20 posto gledatelja uz maske

Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke/Pool

Foto: REUTERS/Hannibal Hanschke/Pool

Foto: - / REUTERS

Na sastanku predstavnika svih 16 njemačkih saveznih država održanom u utorak dogovoreno je kako će se uvesti šestotjedni probni period.
Na sastanku predstavnika svih 16 njemačkih saveznih država održanom u utorak dogovoreno je kako će se uvesti šestotjedni probni period tijekom kojega će biti dopušten dolazak gledatelja na utakmice tamošnjeg nogometnog prvenstva i to do 20 posto kapaciteta stadiona.

Na stadionima će se primjenivati stroge epidemiološke mjere, a alkohol će biti zabranjen.
Neće biti dopušten dolazak gostujućih navijača, a svaka će ulaznica biti personalizirana kako bi se moglo pratiti kretanje svih osoba koje dođu na stadion.
Na snazi će biti i mjere socijalnog distanciranja, a gledatelji će obavezno morati imati i maske.
No, u slučaju da broj zaraženih osoba u Njemačkoj naraste na više od 35 na 100,000 tijekom sedam dana, a infekcija neće moći biti lokalizirana, dolazak gledatelja bit će ponovno zabranjen.
Završnica prošle sezone u Bundesligi odigrana nakon dva mjeseca stanke zbog pandemije uzorokvane koronavirusom prošla je bez gledatelja na stadionima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!