19:22 / 17.03.2021.

Autor: I.L./HRT/Hina

München prosvjeduje protiv UEFA-e

Euro 2020

Euro 2020

Foto: Michaela Rehle / REUTERS

Povlačenje Münchena iz organizacije EURO-a nije na dnevnom redu, poručili su njemački organizatori Europskog prvenstva oštro reagiravši na UEFA-ino razmatranje povlačenja organizacije utakmica iz gradova koji neće moći ugostiti publiku.

- Povlačenje Münchena nikada nije bilo i nije na dnevnom redu, rekao je njemački Organizacijski odbor u izjavi.

- Njemačka federacija i grad München nastavljaju raditi na različitim scenarijima s obzirom na moguće gledatelje, dodali su.

München bi trebao ugostiti tri utakmice Njemačke u skupini F protiv Francuske, Portugala i Mađarske, kao i jednu utakmicu četvrtfinala.

UEFA je objavila kako ne želi turnir bez publike pa postoji mogućnost da se neke utakmice presele u druge gradove zavisno od epidemiološke situacije.

Gradonačelnik Münchena Dieter Reiter također je kritizirao ovu jednostranu najavu UEFA-e.


- Želio bih da dužnosnici UEFA-e, posebno u ovom trenutku, traže izravan kontakt s gradovima domaćinima kako bi zajednički tražili rješenje, rekao je Reiter pa dodao: - Trenutačno je nemoguće reći hoće li razina zaraze pandemijom Covid-19 omogućiti primanje gledatelja u lipnju ili ne. Ali, jasno je da s trenutno važećim propisima, demonstracije ove prirode s gledateljima nisu odobrene.


Socijaldemokratska predsjednica (SPD) Sportskog odbora u Bundestagu Dagmar Freitag UEFA-in zahtjev je opisala kao neodgovoran.


- S obzirom na izazove povezane s pandemijom s kojom se dvanaest zemalja domaćina moraju nositi, UEFA-in zahtjev je neuk i neodgovoran, ali za mene je sve samo ne iznenađujući, rekla je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!