18:39 / 12.04.2021.

Autor: I.L./Hina

München ne može jamčiti gledatelje na Allianz Areni

Allianz Arena u Münchenu

Allianz Arena u Münchenu

Foto: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Grad München u ovom trenutku ne može jamčiti da će gledatelji, čak i u smanjenom broju, moći doći na Allianz stadion i uživo pratiti utakmice odgođenog Europskog nogometnog prvenstva koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja ove godine.

München je jedan od 12 domaćina, ali postoji prijetnja da će Europski nogometni savez (UEFA) uskratiti domaćinstvo onim gradovima koji neće moći primiti gledatelje na stadione, zbog protuepidemijskih mjera u borbi s Covidom-19.

- Iz današnje perspektive, ne možemo odbaciti mogućnost da gledatelji neće moći ići na utakmice u lipnju zbog sadašnje situacije sa zarazom i odgovarajućih mjera koje je su donijele zdravstvene institucije Bavarske, izjavio je u priopćenju gradonačelnik Münchena Dieter Reiter.

Osam gradova je obećalo da će gledatelji moći na tribine njihovih stadiona, a UEFA je od Münchena, Rima, Bilbaa i Dublina tražila da najkasnije do 19. travnja dostave dodatne informacije o situaciji s gledateljima. Tada će Izvršni odbor UEFA-e donijeti konačnu odluku o domaćinstvima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!