16:51 / 09.02.2022.

Autor: K.L./HRT

Moyes branio odluku da igra stoper koji je udario mačku

David Moyes

David Moyes

Foto: Tony Obrien / REUTERS

West Ham United je jučer nakon dva prvenstvena poraza u nizu svladao Watford na domaćem terenu s minimalnih 1-0, ali pozornost medija izazvao je potez trenera Davida Moyesa koji je u prvih 11 uvrstio i Kurta Zoumu nakon što su u javnost procurile snimke na kojima nogom udara i baca svoju mačku.

Francuski stoper se ispričao zbog tog postupka nazvavši ga izoliranim incidentom, a trener Moyes branio je svoju odluku da ga uvrsti u igru od prve minute.

- Kao što sam rekao ranije, a sad ću se samo ponoviti. Potpuno sam bio razočaran s tim što sam vidio i što je izrečeno. Sve u svemu, večeras je moj posao bio pronaći način za pobjedu West Hama. Naravno da će biti ljudi koji su razočarani s tim i to potpuno razumijem, rekao je Moyes te dodao da on brine o nogometnim stvarima, a klub o svemu ostalom.

Da su mnogi navijači zamjerili Zoumi takvo ponašanja svjedočili su zvižduci domaćih navijača svaki put kad bi primio loptu.

- Veoma sam razočaran jer i sam volim životinje i stalo mi je do mojih pasa, konja i svih s kojima sam povezan, dodatno je objasnio Moyes.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!