08:51 / 20.09.2021.

Autor: K.L./HRT

Mourinho: Tudorov pristup igri sličan je treneru iz prošle sezone

Jose Mourinho

Jose Mourinho

Foto: Alessandro Garofalo / REUTERS

Portugalski stručnjak Jose Mourinho doživio je svoj prvi poraz na klupi Rome.

U sedmoj utakmici na klupi rimskog klupa srušio ga je hrvatski trener Igor Tudor s Veronom.

Nakon prvih 45 minuta gosti su vodili lijepim pogotkom petom Pellegrinija (36). No, početkom nastavka Verona je preokrenula preko Baraka (49) i Caprarija (54), na 2-2 je nespretnom reakcijom pred svojim golom poravnao Ilić (57-ag), ali njegovu pogrešku ispravio je kapetan Faraoni (63) izvrsnim pogotkom za konačnih 3-2.

- Uvijek sam zaokupljen prije utakmica, tako im jednostavno pristupam. Fokusiran sam uvijek i znao sam da imaju kvalitete zbog kojih je teško igrati protiv njih. Verona je i promjene trenera zadala mnoge probleme drugim ekipama i mogla je imati drugačije rezultate. Također, kad promijeniš trenera, uvijek je snažna reakcija. Znali smo da će se to dogoditi. Pristup Tudora prema igri je sličan treneru kojeg su imali prošle sezone, tako da nije bilo tako teško za njega i igrače prilagoditi se. Ipak, nismo igrali dobro, rekao je Mourinho nakon utakmice.

Na klupi Verone od 2019. do 2021. bio je Ivan Jurić da bi ga zamijenio Eusebio Di Francseco koji se nije dugo našao u ulozi glavnog trenera, a prije nekoliko dana došao je Tudor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!