16:58 / 16.05.2019.

Autor: A.M./Hina

Mourinho: Sad svi vide da nisam ja bio problem u Unitedu

Jose Mourinho (Petar Glebov/PIXSELL)

Jose Mourinho (Petar Glebov/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Bivši trener Manchester Uniteda Jose Mourinho, koji je u prosincu dobio otkaz zbog loših rezultata, izjavio je da njegove metode nisu bile problem.
Bivši trener Manchester Uniteda Jose Mourinho, koji je u prosincu dobio otkaz zbog loših rezultata, izjavio je da njegove metode nisu bile problem, te da treneri koji su "dobri dečki" na kraju završe kao lutke na koncu.

- Prije deset mjeseci izjavio sam da je osvajanje drugog mjesta sa Unitedom u Premier ligi u sezoni 2017/18. jedno od mojih najvećih postignuća. Tjerao sam igrače do maksimuma, cijedio ih kao naranču. To je moguće kad imaš talentirane i radišne igrače, te klub koji je dobro strukturiran. No, kad ostaneš sam, kad nemaš podršku kluba, a neki igrači ti okrenu leđa, što ti onda vrijedi što si dobar dečko. Ja ne želim biti dobar dečko. Dobri dečki nakon tri mjeseca postanu lutke na koncu i to loše završi, kazao je Mourinho za LEquipe, a njegove riječi mogu se protumačiti kao poruka njegovom nasljedniku Oleu Gunnaru Solskjaeru.

 Solskjaeru, kojeg u javnosti percipiraju kao "dobrog dečka", odlično je krenulo na klupi Manchester Uniteda, dobio je deset od prvih 11 utakmica, eliminirao je favoririzirani PSG u Ligi prvaka, ali onda su stvari krenule nizbrdo. United je dobio samo dvije od posljednjih devet prvenstvenih utakmica i završio je na šestom mjestu Premier lige, čime je ostao bez Lige prvaka u sljedećoj sezoni.

- Moje metode nisu problem. Mislim da je vrijeme to pokazalo i da ljudi to vide. Također, problemi s kojima sam ja bio suočen i dalje su prisutni, dodao je Mourinho.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!