18:04 / 09.12.2020.

Autor: M.Š./Hina

Mourinho o incidentu u Parizu: To će biti ikonska utakmica Lige prvaka

Foto: Pool via REUTERS/Glyn Kirk

Foto: Pool via REUTERS/Glyn Kirk

Foto: - / REUTERS

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho komentirao je događaje na utakmici Lige prvaka u utorak između PSG-a i Bašakšehira.
Menadžer Tottenhama Jose Mourinho komentirao je događaje na utakmici Lige prvaka u utorak između PSG-a i Bašakšehira. Podsjetimo, utakmica je prekinuta, a bit će nastavljena u srijedu od 18.55.

Igrači su odlučili napustiti teren u 14. minuti susreta u znak prosvjeda protiv četvrtog suca Rumunja Sebastiana Coltescua.

On je pomoćnog trenera Basaksehira Pierrea Achillea Weboa nazvao  "negru" (crnac na rumunjskom), a onda je glavni sudac isključio Kamerunca zbog prigovora.

Nakon nekoliko minuta razgovora između igrača i članova stožera oba kluba, bilo je jasno da se utakmica ne može nastaviti s Coltescuom.

- To je jako tužna situacija. Treba se boriti sa svakim oblikom rasizma. Nikada ne smije biti prihvaćen. Jako sam tužan jer to ne želimo u nogometu. Osobno poznajem glavnog suca, ne četvrtog suca. Ovidiu Hategan je jako dobar čovjek i jako dobar sudac. Biti direktno ili indirektno uključen u utakmicu koja će postati ikonska nije dobra stvar.

Dodaje i sljedeće.

- Samo četvrti sudac može izraziti svoje osjećaje. Naravno da je napravio nedopustivu pogrešku, ali samo on može otvoriti svoje srce, ispričati se i prihvatiti posljedice. Vjerojatno je i on dobar sudac, ali će svi u nogometu i društvu imati odgovornost u odnosu na ovu situaciju. Ako napravimo pogrešku, moramo prihvatiti posljedice, ali još je važnije za mene što je utakmica postala ikonska. Utakmica Lige prvaka je stala nakon 15 minuta zbog jako tužnog razloga i postat će ikonska. Nadam se da se u budućnosti više nikada neće ponoviti, kazao je Jose Mourinho.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!