13:32 / 19.10.2020.

Autor: K.L./Hina

Mourinho: Naravno da me nije stavio u knjigu; Wenger: S njim kao u vrtiću

Jose Mourinho (Pool via REUTERS/Clive Rose )

Jose Mourinho (Pool via REUTERS/Clive Rose )

Foto: - / REUTERS

Međutim, francuski stručnjak u knjizi nije spomenuo Portugalca Josea Mourinha kojeg je u 19 međusobnih susreta pobijedio tek dva puta.
Legendarni francuski nogometni stručnjak Arsene Wenger (70) objavio je autobiografiju "Moj život u crveno-bijelom" u kojoj govori o njegovih 22 godine provedenih u redovima Arsenala.

Međutim, francuski stručnjak u knjizi nije spomenuo Portugalca Josea Mourinha kojeg je u 19 međusobnih susreta pobijedio tek dva puta.
Wengeru je trebalo čak 14 pokušaja kako bi prvi put porazio Portugalca koji ga je jednom nazvao "stručnjakom za neuspjeh".
- Naravno da me nije stavio u knjigu, jer me nikada nije pobijedio. Sigurno nećeš objaviti poglavlje o 12 ili 14 utakmica u kojima nikada nisi pobijedio. Knjiga vas treba usrećiti i učiniti ponosnim i zbog toga savršeno razumijem tu situaciju, poručio je menadžer Tottenhama.
Wenger i Mourinho su imali velike okršaje u susretima Arsenala i Chelseaja, a njihov sukob je eskalirao 2014. kada su se fizički sukobili na travnjaku Stamford Bridgea za vrijeme ligaške utakmice.
naravno, nije dugo trebalo čekati na Wengerov odgovor.
- Ne smeta mi njegova izjava. To je provokacija, rekao je Francuz za Canal Plus.
- Osjećam se kao da sam s njim u vrtiću. Ali to je dio njegove osobnosti, dodao je.
Wenger, koji je napustio Arsenal 2018. godine, trenutačno je u FIFA-i zadužen za praćenje razvoja nogometa po cijelom svijetu.
Francuz je vodio Arsenal od 1996. do 2018. godine osvojivši 17 trofeja pri čemu tri naslova prvaka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!