09:43 / 22.07.2020.

Autor: A.M./HRT/Sportske novosti

Modrić: Želim srušiti stereotip da se u Realu ne može završiti karijera

Luka Modrić (Foto: REUTERS/Vincent West)

Luka Modrić (Foto: REUTERS/Vincent West)

Foto: - / REUTERS

Nadam se da ću srušiti i taj stereotip da se u Realu ne može dočekati kraj karijere, rekao je Luka Modrić.
Luka Modrić došao je na kratki odmor u Hrvatsku nakon što je sa svojim Realom osvojio naslov španjolskoj prvaka i u nastavku sezone nakon stanke zbog pandemije dokazao da i s 34 godine može igrati izvrsno.

No, u španjolskim medijima se još od Svjetskog prvenstva u Rusiji provlači priča da je "Luka Modrić u padu" i da "godine čine svoje". U razgovoru za Sportske novosti osvrnuo se na to.

-  Prije svega mogu reći da razumijem kako mediji funkcioniraju. Od dolaska u Madrid imao sam različite tretmane, od dvojbi da sam promašaj, pa do velikih priznanja i podrške. Uvijek sam to prihvaćao kao dio života u ovako velikom klubu kao što je Real, gdje su očekivanja kontinuirano velika, a pritisak stalno maksimalan. Uvijek si na vagi i to je tako, rekao je Modrić, dodavši:  - Gledajte, ključno je ono što čovjek pokazuje na terenu, a ne koliko mu je godina, što priča ili što je nekoć napravio. Ne želim biti ni povlašten, ni zaštićen u kritici za nekakve minule zasluge, ali mislim da je fer i da sam zaslužio da me se procjenjuje temeljem onoga što pokazujem na terenu, a ne samo u kontekstu predrasude koliko mi je godina. Naposljetku, sam sebi sam najveći kritičar. Onog trenutka kada procijenim da više ne mogu pratiti ritmove, da nisam učinkovit, prvi ću to priznati i povući se.

Ostaje pri tome da želi završiti karijeru u Realu, iako zna da je rijetkost da vezni igrač dočeka mirovinu u najvećem klubu na svijetu, čiji natjecateljski ritam ne trpi niti malena posustajanja.

-  Real je moja kuća, ali Real odlučuje što je najbolje za klub. Znam da se ovdje vezni ili napadači rijetko zadrže do 35 godina. Ja sam uspio i to mi nije poklonjeno, nego sam zaslužio radom i ponašanjem. Ukoliko Real procijeni da više nisam taj, spreman sam i na tu neželjenu opciju. Ništa to ne bi promijenilo moju emociju prema klubu. Iako, nadam se da ću srušiti i taj stereotip da se u Realu ne može dočekati kraj karijere u određenim godinama nakon 34. - 35. Jako sam se namučio da dođem do Reala, prošao sam svašta i neću se olako odreći tog statusa. Borit ću se na terenu da zaslužim ostanak, kaže kapetan hrvatske reprezentacije, koji ima ugovor s Realom do lipnja 2021. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!