14:48 / 02.05.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT

"Modrić je tihi vođa, on je DNK Madrida"

Luka Modrić s trofejem

Luka Modrić s trofejem

Foto: Susana Vera / REUTERS

Nakon što je Real Madrid osvojio još jedan naslov španjolskog prvaka, poznati španjolski sportski novinar i urednik Tomas Roncero u svojoj kolumni u Asu posebno je nahvalio hrvatskog veznjaka Luku Modrića

Roncero, koji je tekst naslovio "Modrić je DNK Madrida",  u uvodu navodi da je kao dijete postao navijač legendarne madridske momčadi ponajprije zahvaljujući Pirriju (Jose Martinez Sanchez). Dodaje da su kasnije osjećaj pripadnosti i predanosti učvrstili Camacho, Juanito, Santillana i Stielike, a potom je pun hvale za hrvatskog kapetana.

- U 21. stoljeću, točnije u posljednjem desetljeću, tu zastavu istinskog madridskog DNK nosi Luka Modrić. Već deset godina Hrvat pokazuje kako se brani dres koji voli poput obitelji, piše španjolski novinar.

- Modrić je tihi vođa koji govori samo na travnjaku, a njegove igre izazivaju pljesak divljenja malom zadarskom genijalcu, navodi Roncero.

Luka Modrić je u Real stigao 2012. iz Tottenhama, a njegov san je umiroviti se u dresu madridskog kluba, s kojim je navodno već dogovorio detalje novog ugovora. Unatoč godinama, 36-godišnji hrvatski veznjak igra sjajno. 

- Luka je Petar Pan. Zauvijek Bijeli (Los Blancos), zaključuje španjolski novinar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!