12:16 / 16.01.2020.

Autor: T.D./HRT

Miura potpisao novi ugovor u 53. godini

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube

Foto: - / -

Japanski napadač Kazuyoshi Miura, hrvatskoj nogometnoj publici poznat po igranju u Dinamu Zagreb, ne posustaje ni u pedeset i trećoj godini života.
Japanski napadač Kazuyoshi Miura, hrvatskoj nogometnoj publici poznat po igranju u Dinamu Zagreb, ne posustaje ni u pedeset i trećoj godini života. Profesionalnu karijeru započeo je 1986. i još potpisuje nove ugovore.


- Nadam se da ću uživati u nogometu. Dat ću sve od sebe da pomognem klubu u ostvarenju ciljeva. Želimo ostati u ligi, rekao je Miura za klupske stranice.

Miura je u svojoj karijeri nanizao impresivan broj klubova po čitavom svijetu. Od Shizuoke, Santosa, Genoe, Dinama, Vissel Kobea, Sydneya pa do Yokohame. Samo je dio bogate igračke klupske karijere, a za reprezentaciju Japana odigrao je 89 utakmica. 

Mali je broj aktivnih igrača koji se mogu pohvaliti da su bili u nogometnoj igri Fifa 96, a postoje glasine da će se naći i u Fifi 21.


Miurin klub, Yokohama FC, upravo je osigurao promociju u prvoligaško društvo. Prva utakmica Yokohame FC u elitnoj diviziji bit će 23. veljače na gostovanju kod Vissel Kobea za koji igra Andres Iniesta - sjajni španjolski nogometaš i nekadašnja zvijezda Barcelone.

Miura je zadnji put igrao u elitnom razredu, još 2007. godine kada je imao 40 godina. Usprkos godinama, volje i ljubavi prema nogometu ne nedostaje kod Kazuyoshija Miure.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!