09:29 / 31.01.2019.

Autor: I.L.K./HRT

Minuta u kojoj je sve stalo, cijeli stadion u suzama za Salu

-

-

Foto: - / -

Dvoboj je nakratko prekinut na isteku devete minute (Sala je nosio broj 9).
Suze i emotivne poruke u spomen na argentinskog nogometaša Emiliana Salu obilježile su utakmicu između Nantesa i St. Etiennea.

Uoči i tijekom posljednje utakmice 22. kola francuskoga prvenstva u dvoboju Nantesa, bivše Saline momčadi, i St. Etiennea navijači, nogometaši i svi prisutni pružili su podršku, no i na neki se način oprostili od argentinskog igrača. Iako se službeno vodi kao da je nestao, šanse da su on i pilot preživjeli izuzetno su male.
Dvoboj je nakratko prekinut na isteku devete minute (Sala je nosio broj 9). Uslijedio je pljesak s tribina i terena, a Salini bivši suigrači i trener Vahid Halihodžić sa suzama u očima odali su mu počast.
Igrači obje momčadi nosili su poruku na dresovima "Volimo te Emi", a oko ruku su stavili i traku koja simbolizira nadu.

Na video zidu puštena je snimka Sale i suigrača, kao i njegovih najboljih poteza u dresu Nantesa.
Na obali Normandije jučer su pronađena dva jastuka za sjedenje za koja se vjeruje kako su pripadala zrakoplovu u kojem su prošlog ponedjeljka nestali pilot i Argentinac. Istraga je utvrdila kako se najvjerojatnije radi o jastucima iz nestalog zrakoplova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!