13:35 / 07.03.2020.

Autor: A.M./M.M./Hina

Milan uručio otkaz Zvonimiru Bobanu

Zvonimir Boban (Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL)

Zvonimir Boban (Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Kratka avantura Zvonimira Bobana u AC Milanu u funkciji utjecajnog savjetnika za sportsku politiku je završena.
Kratka avantura Zvonimira Bobana u AC Milanu u funkciji utjecajnog savjetnika za sportsku politiku je završena.

"Klub zahvaljuje Zvonimiru na njegovoj usluzi proteklih devet mjeseci i želi mu sve najbolje u budućoj profesionalnoj karijeri. Klub će i dalje podržavati trenera Stefana Piolija i njegovu momčad i s optimizmom gledamo prema preostalim utakmicama u ovoj sezoni. Klupska ambicija je da se vratimo u razinu europskog nogometa, istovremeno ulažući u momčad u skladu s UEFA-inim financijskim fair-playom", stoji u priopćenju Milana.Boban i Paolo Maldini, igračke legende Milana, bile su zadužene za sportsku politiku kluba, ali je nedavno direktor kluba Ivan Gazidis odlučio krenuti u akciju iza njihovih leđa, što mu je Boban javno zamjerio.

Naime, Gazidis namjerava angažirati 61-godišnjeg Nijemca Ralfa Rangnicka, koji bi trebao biti i trener i menadžer, a time bi Boban i Maldini bili marginalizirani. Rangnick je bio trener Stuttgarta, Hannovera, Schalkea, Hoffenheima i Leipziga, a sada je sportski direktor Leipziga i u Njemačkoj uživa veliki ugled. 

La Gazzetta dello Sport objavila je danas kako je bivši kapetan Vatrenih šest dana nakon intervjua u kojemu je pričao o nesuglasicama u klubu dobio otkaz - pismom.

"Gazda" Ivan Gazidis nije želio tolerirati takva iskakanja, iako je Boban samo reagirao na poteze koje mu je klupska uprava radila iza leđa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!