16:23 / 12.05.2020.

Autor: K.L./Hina

Messi sudjeluje u borbi protiv koronavirusa u Argentini

Lionel Messi (Igor Kralj/PIXSELL)

Lionel Messi (Igor Kralj/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Argentinski nogometni majstor Lionel Messi donirao je 500.000 eura zakladi Garrahan za pomoć u borbi protiv koronavirusa u Argentini.
Argentinski nogometni majstor Lionel Messi donirao je 500.000 eura zakladi Garrahan za pomoć u borbi protiv koronavirusa u Argentini.

Donacija je izvršena putem Messijeve fondacije u sklopu kampanje za prikupljanje sredstava pod nazivom "Zajedno za argentinsko zdravlje" koja ima za cilj nabavu materijala i aparata za liječenje bolesti uzrokovane Covid-19.

Messi je u ožujku obećao milijun eura pomoći u borbi s Covid-19, od čega je polovina otišla u bolnice u Barceloni, a ostatak je podijeljen medicinskim ustanovama u njegovoj domovini.

- Vrlo smo zahvalni na pomoći, ali i na ovom priznanju našeg rada, što će nam omogućiti da nastavimo s opredjeljenjem za javno zdravstvo u Argentini, rekla je dr. Silvia Kassab, izvršna direktorica Fundacion Garrahan.

Zahvaljujući doprinosu kapetana argentinske reprezentacije, zaklada Garrahan odlučila je pomoći bolnici Jose María Cullen iz Santa Fea, bolnicu u Rosariju, bolnicu Estebana Echeverria u provinciji Buenos Aires, bolnicu Canuelas i bolnici Manuel Belgrano u San Martínu.

Messi je također, sudjelovao u brojnim kampanjama za podizanje svijesti u Argentini od izbijanja virusa, ističući važnost boravka kod kuće i pranja ruku kako bi se izbjeglo veće širenje pandemije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!