16:55 / 08.08.2021.

Autor: K.L./HRT

Messi nije mogao ostati čak i ako bi igrao besplatno?

Lionel Messi

Lionel Messi

Foto: Albert Gea / REUTERS

Argentinski nogometaš Lionel Messi danas se u suzama oprostio od Barcelone, njegova sljedeća postaja u karijeri trebao bi biti francuski PSG.

Kako piše novinar Mirrora Colin Millar Messi nije mogao ostati u Barceloni čak i da bi igrao besplatno.

Naime, Messiju je u lipnju istekao prošli ugovor s Barcelonom te je kao slobodan igrač mogao potražiti novi klub, no i njegova želja i želja kluba bile su da ostane u Barceloni u koju je stigao kao 13-godišnji dječak.

Messi je čak pristao i na prepolavljanje svoje plaće te je preostalo još da Barcelona njegov novi ugovor uskladi s pravilnikom o financijskom "fair playu" La Lige.

Kako Barcelonin dug iznosi više od milijardu eura, pokazalo se nemogućim uskladiti novi Messijev ugovor s pravilnikom La Lige.

Kako nalaže španjolski zakon, ideja o Messijevom besplatnom igranju za Barcelonu pokazala se legalno nemogućom. Svaki novi ugovor mora biti potpisan na minimalno 50 posto prethodne plaće, to je mehanizam koji se uveo da bi se izbjegle financijske manipulacije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!