19:59 / 26.03.2020.

Autor: A.M./Hina

Messi, Lineker i druge zvijezde šire svijest o borbi protiv koronavirusa

Screenshot: YouTube

Screenshot: YouTube

Foto: - / -

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) udružile su se pokrenuvši novu kampanju podizanja svijesti u borbi protiv koronavirusa.
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) udružile su se pokrenuvši novu kampanju podizanja svijesti u kojoj svjetske zvijezde pozivaju ljude širom svijeta da slijede pet ključnih koraka u borbi protiv koronavirusa. Kampanja "Proslijedi poruku za izbacivanje koronavirusa" promovira pet ključnih koraka koje ljudi moraju slijediti kako bi zaštitili svoje zdravlje u skladu sa smjernicama WHO-a. To su pranje ruku, bonton prilikom kašlja, ne diranje lica, fizička distanca i boravak kod kuće ako se ne osjećate dobro.
Video započinje porukom: - Prvi put cijeli svijet igra u istoj ekipi.
- Naš protivnik je bolest. Trebamo odlučnost, disciplinu i timski rad da bismo pobijedili koronavirus. Svijet nogometa je sjedinjen i zajedno ćemo pobijediti, poručio je u uvodnoj poruci legendarni engleski nogometaš Gary Lineker.
U video spotu sudjeluje 28 sadašnjih i bivših nogometnih zvijezda, a video je dostupan na šest jezika - engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom, arapskom i kineskom - s igračima koji poruku prenose na maternjem jeziku.
U kampanju su se uključili i Lionel Messi, Alisson Becker, Samuel Eto'o, Youri Djorkaeff, Radamel Falcao, Juan Sebastian Veron, Carles Puyol, Philipp Lahm i Mido, Carli Lloyd i mnogi drugi.
- FIFA i njezin predsjednik Gianni Infantino aktivno su uključeni u prenošenje poruke protiv ove pandemije od samog početka, rekao je generalni direktor WHO-a dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus prilikom virtualnog pokretanja kampanje u sjedištu WHO-a u Ženevi u Švicarskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!