10:32 / 08.05.2019.

Autor: K.L./Hina

Mediji o čudu na Anfieldu: Prepisano sa stranica čiste fantazije

Screenshot Daily Mail, The Sun, Daily Express

Screenshot Daily Mail, The Sun, Daily Express

Foto: - / -

Liverpoolova čudesna pobjeda od 4-0 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Barcelone dominantna je tema na naslovnicima britanskih medija u srijedu.
Liverpoolova čudesna pobjeda od 4-0 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Barcelone dominantna je tema na naslovnicima britanskih medija u srijedu.

S naslovnice "Daily Maila" odjekuje naslov: "Čudo s Anfielda".
- Čudo na Anfieldu prepisano sa stranica čiste fantazije, naslov je pak u "The Independentu", dok "The Guardian" sjajnu Liverpoolovu pobjedu opisuje kao "da nije s ovog svijeta".
Senzacionalna pobjeda Liverpoola, koju neki opisuju kao nešto najbolje u medernoj eri nogometa, omogućila im je da nadoknade zaostatak od 0-3 iz prve utakmice polufinala i da opet dođu u finale najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.
Neki ovo "Čudo s Anfielda" uspoređuju s 'Čudom iz Istanbula' kada je Liverpool slično nadoknadio zaostatak od tri gola za pobjedu nad Milanom u finalu Lige prvaka 2005.
"To je Liverpoolov talent: da vam oduzme sve što ste mislili da znate o nogometu i nogometašima, da vas odvede - mentalno i psihički - na mjesto koje ne znate i na koje nikada niste htjeli otići", piše komentator Jonathan Liew u "The Independentu".
Britanski listovi nisu zaboravili pohvaliti genijalni um trenera Liverpoola Juergena Kloppa. 
- Juergen Klopp je naveo Liverpool da vjeruje da može učiniti nemoguće, dodaje Matt Dickinson u "The Times". 
- Nakon ovoga, mogao se skinuti i trčati oko Anfielda s hlačama dolje i sve bi to izgledalo kao dio njegovog manijakalnog njemačkog šarma. S tim smješkom i ovakvim nogometom, može se izvući iz bilo čega.
I asistencija Trenta Alexander-Arnolda koja je zatekla nespremnu obranu Barcelone, a dovela do pobjedničkog četvrtog gola Divocka Origija obasuta je hvalospjevima britanskih novinara.
- I nakon što je prošlo 79 minuta, najslavnija momčad svijeta moderne ere svedena je na skupinu uzmuvanih gledatelja koji posrću u žutim majicama, piše "The Guardian". - Sezona Lige prvaka koja se činila da će biti još jedno krunjenje Lionela Messija preusmjerena je na radost svih u drugom smjeru. I sada će u Madridu prvog dana lipnja biti Liverpool.
A španjolski sportski dnevnik "AS" na svojoj je naslovnici citirao Messija: - To je bio film strave i užasa, dok je drugi sportski list "Marca" svoje izdanje naslovio s "Epski pad Barcelone na Anfieldu".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!