15:30 / 26.12.2018.

Autor: A.M./Hina

Matuidi donirao 330.000 dolara od nagrade za svjetski naslov

Blaise Matuidi (Screenshot: YouTube)

Blaise Matuidi (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Branič francuske nogometne reprezentacije i Juventusa Blaise Matuidi donirao je u humanitarne svrhe 330.000 dolara, nagradu koju je dobio za osvajanje zlata na SP-u.
Branič francuske nogometne reprezentacije i Juventusa Blaise Matuidi (31) donirao je u humanitarne svrhe 330.000 dolara, nagradu koju je dobio za osvajanje zlata s francuskom reprezentacijom na svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Francuzi su za osvajanje svjetske krune osvojili 38 milijuna dolara, a svaki od 23 nogometaša dobio je po 330.000 dolara. Matuidi je nagradu proslijedio svojoj humanitarnoj organizaciji "Les Tremplins Blaise Matuidi" kojoj je cilj reintegrirati siromašnu djecu u društvo kroz sport.

"Kylian Mbappe je apsolutno u pravu kada kaže da zarađujemo mnogo novca. Za nas to nije puno, ali ono što radimo je ogromno za njih," kazao je Matuidi dodavši: "Najvažnije je da dolazi iz srca i mi to radimo zato što nam je doista stalo. Kada vidim osmijeh djeteta, ispunjava me srećom," poručio je 31-godišnji Matuidi.

Njegova dobrotvorna organizacija nedavno je pomogla obnoviti sirotište u Kinshasi, glavnom gradu Demokratske Republike Kongo, a Matuidi je prošlog tjedna za svoj humanitarni rad dobio i godišnju Nagradu za mir i sport.

Svoju nagradu sa SP-a donirao je i Kylian Mbappe. Napadač PSG-a je 330.000 dolara donirao organizaciji "Premiers de Cordee" koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!