Maradonin dres "Božja ruka" mogao bi vrijediti dva milijuna dolara

28.11.2020.

08:28

Autor: A.M./Hina

default error photo
Dres koji je Diego Maradona nosio kada je zabio slavni gol "Božjom rukom" na utakmici protiv Engleske na SP-u 1986. u Meksiku mogao bi na dražbi biti prodan za dva milijuna dolara.
Dres koji je Diego Maradona nosio kada je zabio slavni gol "Božjom rukom" na utakmici protiv Engleske na SP-u 1986. u Meksiku mogao bi na dražbi biti prodan za dva milijuna dolara nakon što je slavni Argentinac preminuo u srijedu, tvrdi jedan američki stručnjak za sportske memorabilije.
Dres je vlasništvo bivšeg engleskog reprezentativca Stevea Hodgea koji ga je dobio od Maradone nakon utakmice u Meksiku.
- Hodao sam tunelom, a Maradona je dolazio iz suprotnog smjera. Samo sam skinuo svoj dres i zamijenili smo ih tada, rekao je Hodge koji je nakon te utakmice ostao dulje na terenu zbog televizijskog intervjuja.
Dres je trenutačno izložen u Engleskom nacionalnom nogometnom muzeju u Manchesteru.
- Jako je teško odrediti vrijednost dresa "Božje ruke", ali znam da vlasnik traži dva milijuna dolara na privatnoj dražbi, izjavio je stručnjak za sportske memorabilije David Amerman, dodavši: - To je moguće s obzirom na to da su u nogometu vrijednosti skočile.
- Teško je očekivati da će dobiti dva milijuna dolara, ali ne vidim zašto netko tko ima novca ne bi poželio takvo što - ne možete samo staviti cijenu na to. Ako nađete pravu osobu na pravom mjestu, to je realna mogućnost, rekao je Amerman.
- Nedavno smo prodali kopiju Maradonine nogometne iskaznica kada je bio rookie za 10.000 dolara. To je iskaznica koja je prije nekoliko godina vrijedila možda nekoliko stotina dolara i to je bilo prije njegove smrti. Jučer sam na internetu vidio jednu za koju traže 20.000 dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!