09:57 / 06.11.2020.

Autor: M.Š./Hina

Maradona se dobro oporavlja

Foto: REUTERS/Agustin Marcarian/File Photo

Foto: REUTERS/Agustin Marcarian/File Photo

Foto: - / REUTERS

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena 60-godišnji Diego Maradona dobro se oporavlja nakon operacije na mozgu.
Jedan od najboljih nogometaša svih vremena 60-godišnji Diego Maradona dobro se oporavlja nakon operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak, istaknuo je njegov liječnik Leopoldo Luque.

- Njegov oporavak vrlo dobro napreduje. Posljednji pregled kompjuterskom tomografijom (CT) bio je odličan. Maradona može hodati, razgovara sa mnom i puno je prisebniji. On želi otići kući što prije, ali plan je da ga zadržimo u bolnici još barem jedan dan. Kad bude otpušten iz bolnice pratiti ćemo zdravstveno stanje u njegovom domu, kazao je u četvrtak navečer dr. Leopoldo Luque.

Maradona je u ponedjeljak hospitaliziran u La Plati zbog dehidracije i anemije, ali pregledom mu je dijagnosticiran krvni ugrušak u mozgu. Nakon toga prebačen je u privatnu kliniku u gradiću Olivos, gdje u utorak operiran. 

U posljednjih 20 godina Maradona je zbog konzumiranja droge i alkohola imao velikih zdravstvenih problema.

Dva puta je doživio srčani udar, zbog prekomjerne konzumacije alkohola 2007. je završio u bolnici, jedno vrijeme se je liječio na Kubi, a bio je i na operaciji želuca koja mu je pomogla da smanji kilažu.
Foto: REUTERS/Matias Baglietto

Foto: REUTERS/Matias Baglietto

Foto: - / REUTERS

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!