12:01 / 26.03.2022.

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

"Mancinija i dalje vidimo kao dio projekta"

Roberto Mancini

Roberto Mancini

Foto: Guglielmo Mangiapane / REUTERS

Premda su talijanski nogometaši u dodatnim kvalifikacijama zapeli na putu prema Svjetskom prvenstvu, porazom 0:1 od Sjeverne Makedonije, izbornik Roberto Mancini i dalje ima potporu tamošnjeg nogometnog saveza.

- Nadam se da će Mancini nastaviti s nama i da ostaje na poziciji izbornika, bio je prvi komentar Gabrielea Gravine, predsjednika Talijanskog nogometnog saveza iako će Italija drugi put zaredom gledati Svjetsko prvenstvo sa strane.

Aktualni europski prvaci u polufinalu dodatnih kvalifikacija izgubili su u Palermu od Sjeverne Makedonije iako su dominirali od prve do zadnje minute. No, u svemu se samo pamti rezultat, a Mancini ga ovaj put nije ostvario.

- Prošloga ljeta smo se veselili. Bili smo europski prvaci i s velikim zadovoljstvom smo prihvaćali sve pohvale. Sada moramo biti dovoljno jaki kako bi prihvatili sve kritike jer ih zaslužujemo. No, Mancinija i dalje vidimo kao dio projekta. Vjerujem da dalje idemo zajedno. Ne bih želio pad entuzijazma. Želim da dignemo glavu i pokušamo izbjeći što veću štetu nakon svega, rekao je 68-godišnji Gravina.

Mancini je na klupi Azzurra od 2018. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!