20:45 / 26.01.2021.

Autor: Hina/Reuters

Manchester City je protiv Aston Ville poveo iz zaleđa

Dvoboj Manchester Cityja i Aston Ville

Dvoboj Manchester Cityja i Aston Ville

Foto: Martin Rickett / EPA-EFE

Vodstvo engleske nogometne Premier lige i udruženje nogometnih sudaca objavili su kako će se situacije kao ona koja je prošloga tjedna dovela do vodećeg pogotka za Manchester City u 2:0 pobjedi protiv Aston Ville označavati kao zaleđe.

Prošloga tjedna Manchester City je poveo protiv Aston Ville u 79. minuti nakon što se asistent Rodri aktivirao iz zaleđa neposredno nakon što je dodavanje prema njemu presjekao domaći branič Mings. Rodri je iskoristio svoju poziciju za oduzimanje lopte Mingsu te dodavanje Bernardu Silvi koji je potom postigao pogodak.

Menadžer Aston Ville Dean Smith žustro je prosvjedovao zbog tog pogotka zbog čega je isključen, a u nastavku tjedna je i kažnjen kako zabranom vođenja momčadi tako i novčano.

- Kada igrač koji se nalazi u nedopuštenoj poziciji odmah potom utječe na suparnika koji je namjerno igrao loptom, sudac prvenstveno mora voditi računa o startu na loptu. Stoga prekršaj zbog 'sprečavanja suparnika ili utjecanja na protivnikovu mogućnost igranja loptom' mora biti kažnjen. Sukladno tome, ako se ponovi situacija slična onoj u kojoj je Rodri utjecao na mogućnost Mingsova odigravanja lopte, ona se mora okarakterizirati kao zaleđe, objavila je Premier liga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!