Manchester City izbačen iz Lige prvaka na dvije godine!

14.02.2020.

19:46

Autor: I.L.K./HRT/Hina

default error photo
Kazna se ne odnosi na aktualnu sezonu već će početi teći od sezone 2020./2021.
Europski nogometni savez (UEFA) oštro je kaznila Manchester City  zbog kršenja financijskog fair-playa. Engleski prvak suspendiran je iz svih UEFA-inih natjecanja, Lige prvaka i Europske lige, u sljedeće dvije sezone. Uz suspenziju kažnjeni su i novčano s 30 milijuna eura.

Reporter Sky Sportsa za HRT: UEFA je izbacivanjem Cityja poslala ogromnu poruku!

Kazna se ne odnosi na aktualnu sezonu već će se početi primjenjivati od sezone 2020./2021. City u ožujku u osmini finala Lige prvaka igra protiv Real Madrida.
Iz UEFA-e su objavili kako je provedena istraga ustanovila "ozbiljno kršenje pravila u razdoblju od 2012. do 2016. godine". City se tereti kako je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage.

Iz Cityja su na ovu odluku reagirali priopćenjem u kojem su najavili žalbu koju će podnijeti Sportskoj arbitraži (CAS) u Lausannei.

Iz Cityja su na ovu odluku reagirali priopćenjem u kojem su najavili žalbu koju će podnijeti Sportskoj arbitraži (CAS) u Lausannei.

- Manchester City ima pravo podnijeti žalbu na odluku Međunarodnom sportskom sudu (CAS). Ako Manchester City iskoristi to pravo, cjelokupna obrazložena odluka Sudskog vijeća neće biti objavljena prije nego CAS objavi konačnu presudu, stoji u priopćenju koji je objavila UEFA.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!